לא חייבים לטוס לפריז – כך תכינו את ארוחת הבוקר המושלמת

מאת: יח"צ

cre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לא לכולנו יש את התקציב לטוס לחופשת קיץ באירופה, אך כפיצוי קטן אפשר להכין ארוחת בוקר צרפתית מפנקת ומושקעת שתגרום לנו להרגיש כאילו אנחנו יושבים בשאנז אליזה. הנה כמה מתכונים שיכניסו אתכם לאווירה הנכונה:

קרפ צרפתי עם שמנת

קרפ צרפתי הוא הדרך הנכונה לפתוח את הבוקר. אלו המצרכים למתכון:

  • ביצה גדולה
  • כוס קמח לבן
  • כפית אבקת אפייה
  • 10 גרם סוכר וניל
  • כפית תמצית וניל
  • גביע שמנת חמוצה 27%
  • 3 כפות סוכר שטוחות
  • חצי כוס חלב

בשלב הראשון מערבבים את כל החומרים בקערה עם מטרפה ידנית, עד שמקבלים בלילה חלקה ללא גושים. בשלב השני מחממים מחבת פנקייק, מרססים מעט תרסיס שמן ויוצקים מעט מהבלילה. בשלב השלישי מפזרים את הבלילה בתנועה מעגלית ובצורה אחידה. אחרי דקה החלק העליון אמור להיקרש ואז הופכים עם המרית. מחממים עוד 20 שניות ומוציאים לצלחת. ממשיכים באותו האופן עם שאר הבלילה ומגישים לצד ממרח שוקולד, ריבה, דבש או כל דבר אהוב אחר.

גרטן תפוח אדמה

את המנה העיקרית תוכלו להקדיש לגרטן תפוח אדמה ולהגיש עם גבינות, בגט ולחמים טריים. אלו המצרכים למתכון:

  • 6 תפוחי אדמה בינוניים
  • קוביית חמאה לציפוי תבנית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כפית רוזמרין יבש
  • 2 שיני שום קצוצות
  • קופסת שמנת מתוקה 35%
  • חצי כוס גבינה צהובה מגורדת מסוג צ'דר או גרוייר
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

קודם כל מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות. משרים את הפרוסות במים קרים במשך 10 דקות, מוציאים ומייבשים היטב עם מגבת או מגבת נייר. משמנים תבנית חרס עם קוביית החמאה ושופכים את פרוסות תפוחי האדמה. מוסיפים שום, מלח, פלפל ורוזמרין ומערבבים כך שהכל הופך להיות מצופה בתבלינים. מסדרים את הפרוסות בצורה שטוחה, שופכים מעל שמנת מתוקה ומפזרים גבינה צהובה. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 40 דקות ומגישים אחרי שחותכים לריבועים.

קרם ברולה

כל ארוחה צרפתית צריכה להסתיים בקרם ברולה. אלו המצרכים שיאפשרו לכם להכין את הקינוח בבית:

  • 6 יחידות חלמון ביצה
  • 150 גרם סוכר
  • 2 קופסאות שמנת מתוקה
  • 10 כפיות סוכר חום
  • מקל וניל

מכינים את הקרם בקערה בינונית בעזרת טריפת החלמונים והסוכר לתערובת בהירה. מחממים את השמן המתוקה בסיר קטן עם מקל הוניל ומביאים לרתיחה, מזליפים באיטיות שליש מכמות השמנת לתוך החלמונים ומעבירים את התערובת לסיר. מבשלים תוך כדי בחישה במשך 3 דקות, ממלאים כלים אישיים ומניחים בתבנית גבוהה עם מים רותחים. אופים ב-160 מעלות למשך 30-40 דקות ומקררים ללילה שלם לפני ההגשה.

 

Leave a Comment

^ TOP