איך להכין שוקולד טבעי ובריא שלא יגרום לכם להשמין

מאת: חגית רימון hrimon@gmail.com

לפני כמה זמן נתקלתי בסרטון הזה, שבו איל מרון מפרט איך מכינים שוקולד טבעוני ובריא בקלי קלות.

ואכן – ממש קל להכין, הרכיבים בריאים והתוצאה טעימה.

מה הרכיבים?

קקאו – הקקאו עשיר באנטיאוקסידנטים ועוזר בשיפור מצב הרוח.

שמן קוקוס – שמים חצי מכמות הקקאו – שמן הקוקוס מגביר את קצב חילוף החומרים בגוף ומעלה את רמות האנרגיה, ויש בו תכונות בריאותיות רבות. מבחינת הכמות, זה לא חייב להיות מדוייק. שימו כמה שנראה לכן.

סילאן – מטרתו להמתיק את השוקולד. תיקנו את הסילאן שעשוי מ- 100% תמרים, ללא סוכר. שימו כמה שתרצו, עד שהטעם יהיה טעים ולא מתוק מדי.

מערבבים ביחד את ששלושת המוצרים. ניתן לחמם טיפה אם שמן הקוקוס במצב מוצק.

כעת, רצוי להוסיף לתערובת כיד הדמיון הטובה עליכן – אגוזים, שקדים, שיבולת שועל, קצת ברנדי או ליקר החביב עליכן, צימוקים….

יוצאת עיסה. ממנה עם כפית או מזלף מזליפים על תבנית סיליקון לקרח – יש גם תבניות עם כל מיני צורות נחמדות כמו לבבות וכו'.

בחורף מספיק לשים במקרר. בקיץ ניתן לשמור בפריזר.

וזהו. השוקולד מוכן!!

לפני כמה ימין הכנתי שוקולד כזה בבית וכיבדתי אורחת, וכעת היא שאלה אותי מהו השוקולד שנתתי לה, כי היא רוצה לקנות כזה 🙂

נו… אז שאפתח מפעל לשוקולד טבעוני? 🙂

בתיאבון והמון בריאות.

 

הנה מתכון לשוקולד טבעוני – הכנה קלה שניתן להכין בבית

 

 

תכינו, ספרו לנו איך יצא, ושתפו 🙂

Leave a Comment

^ TOP