הכנת פסטה בעבודת יד עם רוטב שילדים אוהבים

ילדים אוהבים מאוד פסטות על סוגיהן השונים – זהו אוכל פשוט, קליל ומוכר להם מאוד. אם הפסטה שעד היום הרגלתם אותם אליה היא הפסטה הפשוטה שקניתם בבית, אולי כדאי לכם לשקול להשתדרג לדבר האמיתי.

הפסטה היבשה שונה מאוד מהפסטה הטרייה – גם במרקם וגם בארומה. היום נלמד איך להכין פסטה טרייה בעבודת יד, ותתפלאו לגלות – מדובר בפעילות כיפית, מהנה וחוויתית. זה מתאים בתור הפעלה לילדים – אפילו בימי הולדת וחופשות.

כדי להכין פסטה טרייה, עליכם להקדים ולהצטייד במכונה פסטה. לא מדובר במכשיר יקר או מסובך, ניתן להשיג מכונת פסטה פשוטה גם בפחות מ-200 שקלים. הטובות שבהן עולות מעט יותר, אך אין לכם צורך במכונה משוכללת.

SAM_2532

כעת, כשהמכונה ברשותכם, ניתן לגשת למלאכה. המתכון שנלמד הוא באדיבות שף שלומי פלח, מנחה סדנאות בישול איטלקי.

 

הכנת בצק לפסטה

אם יצא לכם להתעמק פעם באריזה של פסטה (גם כזו שרוכשים בסופר), בוודאי שמתם ליבכם לעובדה שהפסטה מיוצרת מ"קמח דורום". מדובר בזן מיוחד של קמח, שונה מהקמח הרגיל בטעמו ובעיקר בכך שהוא קשה יותר ורווי בעמילן.

הקמח מגיע ומגודל באירופה ובעיקר באיטליה, אך נמכר גם בארץ. ניתן למצוא אותו בחנויות מתמחות, חנויות טבע וגם בסופרים גדולים. לחילופין, ניתן להשתמש גם בקמח  "שטיבל" מס' 2. בכל מקרה, קמח לבן רגיל לא מתאים להכנת פסטה.

לטובת הכנת הבצק, ניקח כמות של 300 גרם קמח דורום, 3 ביצים במידה בינונית, כף שמן וקורט מלח. כמובן שניתן להגדיל את כמות הקמח לפי היקף הפסטה שתרצו.

בתוך קערה עורמים הר של קמח ועושים במרכז בור, לתוכו מכניסים את הביצים +קורט מלח+כף שמן זית ומתחילים לערבב בתנועה סיבובית את תערובת הביצים בעזרת מזלג, השוליים של הקמח לאט לאט יתערבבו לתוך התערובת ונוצר בצק פירורים צהוב, לישה של 10 דקות, (הבצק צריך להיות בצק קשה) עוטפים בניילון נצמד ומניחים למנוחה של שעה במקרר.

 

הכנת הפסטה

את הבצק שהכנו נדקק מעט באמצעות הידיים, ונכניס לתוך מכונת הפסטה במידה 0. נסבובב את היד וניצור בצק שהוא כבר דק למדי. משם התהליך הוא פשוט – מגדילים את המספר בכל פעם עד שנגיע למספר 5 או 6 – ושם נעצור.

SAM_2374

כעת, לאחר שיצרנו בצק דק וארוך מאוד, הגיע הזמן להפוך אותו לפסטה. מכונות הפסטה הרגילות מאפשרות לקצוץ את הבצק בחתיכות גדולות (פטוצ'יני) או קטנות (ספגטי).

פשוט מחליפים את מיקום הידית בהתאם לסוג הפסטה (פטואוצ'יני או ספגטי) ומסובבים. ככה זה נראה בפועל. מהר מאוד חשוב לקמח את הפסטה שמתקבלת, שלא תידבק.

איטלקי11

את הפסטה נבשל במים רותחים עם מלח ומעט שמן במשך 3-5 דקות בלבד (שימו לב – זה פחות משמעותית מאשר פסטה רגילה).

זהו, אחרי מקסימום 5 דקות – הפסטה מוכנה.

רוטב לפסטה

קיימים רטבים רבים שניתן להכין לפסטה, אבל הכלל הבסיסי בכל מה שקשור לאוכל לילדים הוא – שהכל צריך להיות פשוט ורגיל. בלי תבלינים מיוחדים, בלי ניחוחות חדשים ועם טעם כמה שיותר בסיסי.

רוטב העגבניות שנכין יורכב מ: 2 כפות שמן זית, 3 שיני שום (המתכון המקורי כולל יותר, אך אנחנו נפחית מעט), 800 גרם עגבניות מרוסקות, מלח, פלפל, סוכר וכמה עלי בזיליקום.

נתחיל מטיגון קצרצר של שיני השום כשהם חתוכים במחבת יחד עם שמן הזית. נוסיף את יתר המרכיבים ונבשל למשך 10 דקות.

רוטב לפסטה

אם תרצו ללמוד להכין פסטה וכמובן עוד מגוון רחב של מתכונים, הן מהמטבח האיטלקי והן ממטבחים וסגנונות בישול אחרים, תוכלו לעשות זאת בסדנת בישול של סטודיו המרכז לקולינריה חוויתית בתל-אביב.

Leave a Comment

^ TOP