סושי בקלי קלות – מתאים לילדים!! 

מאת: חגית רימון

 

אין לי סבלנות לבשל, אבל אני אוהבת לאכול. הייתי שמחה כל יום לאכול במסעדה אחרת, או להזמין אוכל ממסעדה. 

בשנה האחרונה מצאתי מאכל פשוט שהילדים שלי אוהבים ושאני מסוגלת להכין אותו בכמה דקות, והוא – סושי!

הילדים שלי הפתיעו אותי בכך שהם אוכלים את זה (אצות? סלמון?), ואני שמחה בכל פעם מחדש.

אז לכל הנשים הלא בשלניות שבינינו, הנה מתכון קל להכנת סושי. וזה כמובן מתאים גם למבוגרים, לא רק לילדים.

החומרים הדרושים:

אצות (יש בכל סופר גדול)

אורז (כמעט כל אורז מתאים, חוץ מהארוכים והצרים. ומוכרים גם אורז מיוחד לסושי)

למילוי של הסושי – מה שהילדים אוהבים:

סלמון/מלפפון חתוך דק וארוך/פלפל אדום חתוך דק/חביתה

משטח מיוחד לגלגול הסושי. אפשר גם לגלגל בלעדיו.

ההכנה:

מכינים את האורז כך שיהיה "מושי מושי" כלשון הילדים, כלומר: דביק.

 מניחים את האצה על משטח ישר (או על משטח הגלגול), כשהצד המחוספס שלה כלפי מטה.

מורחים עליה את האורז בהתאם להוראות שעל האצות – כלומר מורחים אותו כסנטימטר שניים עד לפני סוף האצה.

 על האורז מניחים את מה שרוצים להכניס – למשל: רצועות דקות של דג סלמון מעושן  + רצועות מלפפון (הילדים שלי אוהבים את זה).

 ומגלגלים. לאט ובזהירות. ומהדקים.

תאמינו לי שזה פשוט.

 וזהו! הסושי מוכן!!

 פורסים אותו לחתיכות צרות…

 ו…

יאמי!!

למבוגרים ניתן כמובן להכניס ירקות נוספים (מאז שפרסמתי את הכתבה הפכתי לטבעונית) ורצוי להוסיף בצד: רוטב סויה, ג'ינג'ר וחזרת יפנית, וכל אלה נמצאים כמעט בכל סופר גדול.

חגית רימון, אתר אישה

hrimon@gmail.com

 

Leave a Comment

^ TOP