כך מכינים מרציפן בקלי קלות, עם עיצובים מגניבים

מתכונים להכנת מרציפן בריא בקלי קלות עם עיצובים מגניבים

מאת: חגית רימון

אחד הממתקים האהובים עליי הוא מרציפן, ומה שטוב בו זה שהוא גם טעים וגם בריא. אה, וגם טבעוני, שזה חשוב עבורי.

באתר בא-במייל נכתב ששקדים טובים למוח, מונעים מחלות לב, מונעים את הזדקנות העור, עשירים בסיבים תזונתיים ועוד…

אתחיל מהסוף – הנה המרציפן שהכנתי השבוע. כלומר רק חלק קטן ממנו, יצא בהרבה יותר, וזה מה שכייף – לא צריך לחפש בחנויות מרציפן יקר, שחלק מהסוגים הנמכרים מכילים חומרים לא טבעיים.

ביוטיוב ישנם מספר סרטונים להכנת מרציפן, המתכון הבסיסי דומה, בשינויים קלים.

בהמשך פרסמתי סרטון להכנת מרציפן.

המתכון של המרציפן שאני הכנתי הוא כזה (אין לי כמויות):

שקדים טחונים – קניתי בחנות טבע (ניתן גם לקנות שקדים ולטחון בבית)

שפכתי את השקדים לקערה, והזלפתי עליהם סירופ מייפל טבעי וסירופ אגבה. מה שיש לכן זה בסדר, אפשר אחד מהם. בסרטון בהמשך ובמתכון של קרין גורן הן משתמשות באבקת סוכר או בסירופ של סוכר ומים.

קצת לימון סחוט טרי (לימון זה אהבה)

כמה טיפות של תמצית טבעית של מי ורדים. לא חובה. במתכון של קרין גורן היא ממליצה על תמצית שקדים.

קקאו זה בריא וטעים, אז הוספתי קצת אבקש קקאו. לא חובה.

לערבב לעיסה – הכמות של הסירופ לא צריכה להיות גדולה, כדי שהעיסה תהיה כמו פלסטלינה – קצת נוקשה. ערבבתי ביד, וזה כל הכייף, ואחר כך לוקחים חלק מהעיסה ועושים מזה צורות שרוצים וחותכים לחתיכות קטנות.

בתיאבון ולבריאות

סרטון של שי לי להכנת מרציפן 

המתכון של קרין גורן למרציפן, ויש בו עיצובים חמודים. איזה יפה העיצוב של החלה ממרציפן

 

כך מכינים לחם כוסמין בקלי קלות!! / אביגיל בכור

השאירו תגובה

^ TOP